Novosti

Svečano otvaranje novouređenog Centra za inovacije i poduzetništvo

By 29. lipanj, 2020. No Comments

Konferencijom “Centri poduzetništva u funkciji poboljšanja gospodarstva” koja se održala 19. lipnja 2020., obilježen je završetak projekta te otvaranje novouređenog Centra za inovacije i poduzetništvo u koji je uloženo preko 5.000.000,00 kn kako bi stvorili prostor za potporu budućim poduzetnicima. U okviru provedbe projekta Razvoj inovativnosti i poduzetnosti putem poduzetničkog centra CIP, referentne oznake KK. 03.1.2.01.0049. , prisutni  predstavnici MSP-ova, Županije, Grada, PPI-ja i suradnika upoznati su s budućim aktivnostima Centra čije se uređenje i opremanje ne bi ostvarilo bez velikog udjela sufinanciranja od strane EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Provedba projekta trajala je od travnja 2018. do srpnja 2020., a obuhvatila je rekonstruiranje i modernizaciju infrastrukture (krov i unutrašnje uređenje), opremanje infrastrukture te uvođenje informacijskih sustava i poboljšanje poslovnih procesa.

Mladim poduzetnicima nudi se mogućnost korištenja uredskih prostora, informatičke opreme i softvera u koje ne moraju ulagati vlastita sredstva na početku svojeg poslovanja. Cilj projekta je razvojem funkcionalne poduzetničke infrastrukture omogućiti svim subjektima malog gospodarstva cjelovitu poslovnu podršku putem moderniziranog i opremljenog poslovnog centra u središtu grada Rijeke.